DOBRA – divlja ljepotica

Rijeka Dobra je po veličini druga rijeka u Gorskom kotaru. To je ponornica koja izvire iz dva izvora: kod Bukova vrha i kod Skrada. Rijeka se počinje razvijati i širiti istočno od Skrada, a kod Vrbovskog joj se pridružuje Kamačnik. U području Vrbovskog protječe u dužini od 22 km stvarajući pitomu dolinu pogodnu za ribolov i kupanje u ljetnim mjesecima.

Dobra je rijeka posebne privlačnosti sa svojom bistrom vodom, mnogobrojnim sadrenim barijerama, posebnom ljepotom krajolika i raznolikošću svojih obala. Stoga je privlačna ribolovcima na pastrve i lipljane kojima obiluje, ali i izletnicima željnim uživanja u čistoj i netaknutoj prirodi. Dobra je i jedna od najatraktivnijih rijeka u Hrvatskoj izuzetno zanimljiva ljubiteljima prirode željnih pustolovina i povišenog adrenalina.

Rijeka je isto tako, u svom mirnijem dijelu toka zanimljiva za ribolov, kanuing i potpuno uživanje u ljepotama raskošnih obala, miru, tišini te kristalno čistoj vodi u kojoj možete vidjeti razne vrste riba kojima rijeka obiluje. Rijeka Dobra završava svoj put u samom centru Ogulina gdje nestaje u jedinstvenom Đulinom ponoru, najdužem sustavu špilja u Hrvatskoj. Svakako odvojite malo svog vremena i upustite se u avanturu živopisnom rijekom Dobrom i uživajte u njenim čarima. Ovo je sasvim drugi svijet i treba ga vidjeti.